Posts

DAPAT EMAS DAPAT BELANJA-BAGI MENGELAKKAN DUIT GAJI/KOMISYEN HANGUS@TAK DAPAT DIKESAN [DUIT BOCOR]

Image
DAPAT EMAS & DAPAT BELANJA- BAGI MENGELAKKAN DUIT GAJI/KOMISYEN HANGUS@TAK DAPAT DIKESAN [DUIT BOCOR] Real Testimoni Saya Berkaitan GCA: Gold Convert Account QM Jom Kita Main Kira-Kira Hi,  Sebenarnya kita semua melalui proses pembelajaran. Ni real case study saya ye.untuk elakkan duit saya hangus tanpa bicara. Ok, tips elak belanja hangus saya dan dalam masa yang sama saya dapat EMAS dan 85% duit saya kembali Ke akaun Saya. Ialah dengan membeli emas di QM. Kemudian saya memajak emas saya tu .. 85% duit tu terus masuk ke akaun saya dan total emas saya setakat hari ni XXX.XXg   Saya akan teruskan membeli dengan memajak kat sini, sebab...yang pertama ofkoslah saya dapat emas, tak ada risiko kena lelong, upah simpan[management fee 3.5% je setahun],  Cer google kalau pajak kat arrahnu berapa % upah sebulan erk? dan kita dapat berapa % kembali duit, ada risiko kena lelong kan kalau kita tak tebus.  Tapi sekiranya kat QM ni kita tak tebus tak ada risiko kena lelong tau..Saya screeshot

DUNIA REAL ESTATE PERUNDING HARTANAH πŸ₯°

Image
Sebulan selepas balik dari umrah tu..Ingat lagi tarikh tu 19hb Jan 2020, saya terpandangla dalam facebook saya lalu lalang pasal agent hartanah.. Weh..saya minat nih🀩.. Dulu masa kerja pernah interview jadi real estate ni..tapi orang tu tak panggil pun..tak lulus kot sebab dia takder contact pun πŸ˜…..maybe dia nak fulltime je.pahtu kerjala macam biasa..dan beli rumah untuk diri sendiri je..sempatla menyoping rumah lelong,rumah subsale,rumah landed  😊 Bila tengok iklan tu terus contact dengan leader tu, nak jumpa dia..sempatla coaching kejap dannnn...bulan 3 Pangggg!!! dunia digemparkan dengan PANDEMIK..ohhhhh... Maka kami training online..sebab 18 Mac 2020 tu start PKP kat Malaysia..Sampaila bulan Jun, kalau tak silap..boleh keluar..bawak client view rumah..Yes..Alhamdulillah.terus closed deal 2 Unit..1 dan 2 Jun 2020..haaa..ingat lagi tarikh tu..Kenangan Indah permulaan sebagai agent hartanah πŸ₯°πŸ₯°.. Sampaila sekarang..Syukur kepada Allah rezeki tak pernah putus...Dengan izin Allah..A

TUDUNG SEKOLAH VIRAL 2022 TUDUNG KANAK-KANAK

Image
 Selamat datang ke TudungSiComel Si Manja😊 Semenjak tahun 2012 kita telah berusaha untuk menghasilkan tudung khas untuk ibu dan anak. Sesekali kita selitkan juga dengan telekung dan juga jubah. Misi utama kita adalah ingin membantu dan memudahkan ibu-ibu untuk mendidik si comel bertudung seawal usia dengan membekalkan tudung yang ringkas dan in shaa Allah selesa dipakai. Si Comel yang baru belajar bertudung semestinya memerlukan tudung yang selesa. Seperti kita semua maklum, tudung merupakan pakaian kepala dan jika tidak selesa pastinya si comel akan rasa rimas serta panas dan ini akan memberikan pengalaman pertama yang kurang baik untuk mereka. In shaa Allah, tudung atau produk yang kita jahit, kita akan sedaya mungkin untuk cuba pastikan ianya dihasilkan dari material yang baik. Saya sendiri ada anak-anak perempuan(3 orang) dan saya juga pastinya inginkan yang terbaik buat mereka. Saya yakin puan juga pastinya inginkan yang terbaik buat si comel puan. Setiap produk yang kita jahit,

Rahsia Rumah Lelong Versi Terkini

Image
Ingin Mengetahui Cara Sebenar Membeli Hartanah Lelong Dan Teknik Menjana Keuntungan Menerusinya? Wahai Bakal-bakal Pelabur Hartanah Yang Dihormati, Tahukah Anda? Salah satu teknik mudah untuk menjana keuntungan menerusi pelaburan hartanah, adalah dengan.. Langkah 1 : Membeli hartanah dibawah harga pasaran, Hartanah Subsale Langkah 2 : Ubahsuai dan perbaikinya.. Langkah 3 : Sewakan atau jualkannya dengan harga yang lebih tinggi!" Dalam masa beberapa bulan, anda mampu untuk menjana keuntungan beribu-ribu ringgit, malah tidak mustahil juga, berpuluh-puluh ribu ringgit! Teknik ini nampak mudah bukan? Semudah 1, 2,3...... MAAF! Saya terpaksa berterus-terang dengan anda disini!.... Walaupun hasilnya sangat lumayan.... TETAPI , Ianya bukan semudah yang disangka! Ianya melibatkan risiko yang besar! Silap langkah! .. Anda mungkin terpaksa menanggung kerugian beribu-ribu ringgit, malah mungkin juga mencecah sehinga berpuluh-puluh

Langkah Demi Langkah Untuk Membeli Rumah Lelong Versi Terkini

Sahabat saya iaitu Ahmad Tarmizi Jusoh seorang Peguam, Pelabur & Penulis telah menulis panduan langkah demi langkah untuk membeli rumah lelong. Satu panduan yang sangat menarik sebab langkah yang praktikal dan mudah untuk diikuti, Langkah demi Langkah.   Apakah Isi Kandungan Ebook Ini? Inilah satu-satunya ebook yang akan memberikan anda panduan lengkap langkah demi langkah bagaimana membeli rumah lelong dan menjana keuntungan darinya. Antara isi kandungan yang terdapat di dalam ebook ini ialah:- Untuk mendapatkan ilmu RAHSIA RUMAH LELONG boleh cuba membaca ceritanya di sini ----->  RAHSIA RUMAH LELONG  ianya ditulis oleh Ahmad Tarmizi Jusoh iaitu seorang Peguam, Pelabur & Penulis. Saya pasti anda akan mendapat ILMU yang sangat berguna dari perkongsian tersebut. BAB 1: Keistimewaan Melabur Hartanah Lelong. 6 Sebab mengapa melabur di dalam hartanah lelong adalah lebih baik dari pelaburan yang lain. BAB 2: Sebab-sebab Hartanah Dilelong. 5 Sebab

Belanja Di Shopee Lazada 11 street Dan Dapat CashBack-Dapat Duit Balik Yeay

Image
Korang nak tahu tak cara korang nak dapat duit balik bila korang berbelanja. Satu program cashback dari Shopback . Eh apa tu? senangnya cam gini la..korang beli online kat Shopee-korang dapat cashback/dapat duit balik kata akaun bank korang. Ok, sekarang ni trending sangat shopping online di Shopee kan. Maklumlah musim PKP. Shopping online ni dahlah murah - mudah pulak tu.. Selain tu, kalau korang beli barangan dari Shopee ke watsons ke, zalora ke atau hampir 500 marketplace korang akan dapat duit balik kat akaun Shopback korang tu.  Apa itu shopback ? Shopback ni merupakan satu program yang memberikan pulangan tunai  kalau korang berbelanja di mana-mana marketplace pilihan korang. Sekarang ni kalau korang daftar je terus korang dapat RM5 tau(rasanya ada tempoh masa tertentu-so baik korang daftar sekarang), wow best tu, korang daftar je kat web dia ni ha shopback.my Lepas korang daftar korang akan dapat RM5 dalam akaun korang (mengikut tempoh masa tertentu), program

Kisah Benar Lelaki Tua Berkain Pelikat Ini Akan Buatkan Anda Fikir Semula Tentang Kehidupan

Image
Cerita ini asalnya dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook, Dato’ Roslan Ab Hamid. Dan ia mendapat perhatian ramai dengan menerima jumlah like dan komen yang tinggi. Cerita ini memberi inspirasi kepada orang ramai bagaimana mahu hidup dengan lebih bermakna di atas muka bumi ini. Kami kongsikan kisah  Lelaki Tuan Berkain Pelikat  ini di bawah. Enjoy! Saya jumpa lelaki tua ini. Selalu lepas Asar dia iktikaf di masjid. Baca al Quran. Umur 70an. Duduk rumah dekat masjid. Rumah agam besar dan menarik. Hartanya disana sini, bangunan komesil tengah bandar. Milikan RM35juta. Pendapatan pasif kutip sewa RM70,000 sebulan. Belanja RM20,000. RM50,000 sedekah dan infaq. Dia tenang bersendirian meladeni anak cucu. Saya mahu ambil gambar. Dia menolak. katanya malu. Saya minta formula. Dia berikan 15. Saya catat dan mahu kongsikan. Bolehkah saya kongsikan? #1 – Pertama, dia kata muliakan ibu bapa. Doa ibubapa adalah segala galanya. Ia tiada hijab terus termakbul. Raika

Tukang Urut Bersalin, Mengurut Bersalin Kuala Terengganu

Image
Updated 2020 Baru ni masa balik Terengganu saya mengurut dengan seorang sis ni, dia ni asalnye seorang Nurse Terlatih.Maknanye pemegang diploma in nursingla.Kemudian dia berhenti kerja sebab dia ni tak suka terikat dengan masa kerja shift. Maklumkan nurse gomen kerja shift dengan anak-anak kecik lagi. Lagi pun rezeki dari Allah anak-anaknya ramai :) . Sekarang dia sedang berusaha menghabiskan diploma in mengurut-mengurut pulak sebab sekarang tukang urut semua dah kena ada tauliah katanya.Saya pun tak faham sangatla pasal ni, cuma kat sini saya nak promote dia skit..chewahhh..macamla dapat komisyen.. Dia mengurut best.Saya aritu mengurut seluruh badan..huhuhu..lame pulak tu..adela dalam 1 jam stgh ke 2 jam terrr...Dahla kita ni jenis tak tahan urut.Tapi sebab sakit tangan tahankan aje..Alhamdulillah.Bangun esoknya..perghhh hilang pijat-pijat..penat-penat, sakit-sakit.. Alhamdulillah dengan izin Allah dia ni pun ada juga orang-orang yang berusaha mendapatkan baby.  Bagi yang la

Wa Ufawwidu Amri Ilallah, Innallaha Basirun Bil-'ibad.”

Image
Wa ufawwidu amri  ilallah, innallaha basirun bil-'ibad. ” (Kuserahkan segala urusanku, hanya kepada-MU). Ikuti perkongsian Ustazah Asma Harun Dan Prof Dr Muhaya ini. Jom kita start amalkan hari ni. In Shaa Allah..