Posts

Showing posts from January, 2013

Kantung Tanpa Janin

Image
RENTETAN KEHAMILAN -->  Maka aku pun pergilah sahkan ujian UPT kat klinik bersalin pada 29.11.2012.Memang positif.Bila scan, doktor kata ok, dah nampak karung yang makin membesar,kalau ikutkan period dalam 6 minggu.Cuma biasala kalau scan tak berapa nampak lagi, cuma nampak karung je. 
Next appointment pada 15.12.2012  untuk pengesahan.Tarikh jangka bersalin tak conform nanti kita cek pada 15.12.2012 ni la.Aku pun pelik doktor ni, kalau tak mesti dari last period tu dia dah tau jangkaan due date ku.Musykil-musykil. Lagipun dah dua anak aku bersalin di kliniknya. Cuma dia bagitau aku, saya ada cek sorang ni,ujian UPT negatif, scan tak ada, bila dah masuk 3 bulan memang nampak scan 3 bulan tuh.Aku agak mesti scan dia tak canggih. Hahaha padahal dah dua anak aku bersalin kat sini kenapa time ni pulak jadi tak canggihnya???. Sebenarnya untuk menutup gundahku.
Sepatutnya appointment 15.12.2012, aku datang 17.12.2012, ni hasil scannya:

Nampak apa-apa tak?aku tak faham.Tapi katanya masih …

Kehamilanku yang ke-4

Image
Periodku dah lewat 2 hari, sepatutnya 26.11 dah ada ni, ni belum lagi ada tanda, aku jangka mesti aku mengandung (biasanya naluri ku ni betul). Adda pun dah dua tahun lebih, dah lepas breastfeeding, seperti yang dirancangkan la ni. Balik dari farewell rakan seopis yang akan berpindah aku pun ajak suami pergi beli "pregnancy test"..
Treng-te tengggg...




Alhamdulillah.Mengandung lagi untuk yang keempat.rezeki dari Allah. Amin.Maka inilah tempoh bertenangku sebab,ha..kalau mengandung maka encik hubby akan tatang bagai minyak yang penuh.